Lakásriasztó

Segítek megtalálni a legjobb megoldást. Legyen az vezetékes riasztó, vezeték nélküli riasztó, okos riasztó smart home funkciókkal.

Riasztó

Kamera

Távfelügyelet

Lakásriasztó

A lakásriasztó rendszer egy olyan biztonsági rendszer, amely segítségével az otthonok védelmét növelhetjük. Az ilyen rendszerek célja, hogy távol tartsák az illetékteleneket az otthonunktól, és jelzést küldjenek, ha valaki be akar törni.

A lakásriasztó rendszer részei általában mozgásérzékelők, ajtó- és ablakérzékelők, illetve bejutást megakadályozó eszközök, mint például a reteszek és zárak. Az érzékelők észlelik a mozgást és a nyitott ajtókat vagy ablakokat, majd jelzik a rendszernek. A rendszer ezt követően azonnal értesíti a tulajdonosokat vagy a biztonsági szolgálatot.

Az ilyen rendszerek vezetékes vagy vezeték nélküli kivitelben is elérhetők. A vezetékes riasztó központok vezetéken keresztül csatlakoznak az érzékelőkhöz, míg a vezeték nélküli rendszerek rádióhullámokon keresztül kommunikálnak az érzékelőkkel és a központi egységgel.

lakásriasztó

A lakásriasztó rendszer előnye, hogy a tulajdonosok számára nyugodt és biztonságos környezetet teremt. Az ilyen rendszerek megakadályozzák a betörők belépését, és jelzik a rendőrséget vagy a biztonsági szolgálatot, ha az illetéktelenek be akarnak törni az otthonba.

A lakásriasztó rendszerek telepítése és karbantartása megbízható szakemberrel történjen, hogy biztos lehessünk a megfelelő működésben és a hibák elkerülésében. Az ilyen rendszerek ára és funkciói változóak lehetnek a kivitel és a gyártó függvényében.

Riasztó rendszer érzékelői

Egy riasztórendszerben többféle érzékelőt használnak, amelyek különböző veszélyforrásokat érzékelnek és riasztást küldenek a rendszernek. Ezek az érzékelők együttesen biztosítják a riasztórendszer hatékony működését és segítenek megelőzni a károkat és a baleseteket. A leggyakoribb típusok a következők:

A mozgásérzékelő egy olyan eszköz, amely a térben történő mozgás vagy mozgó objektumok jelenlétét érzékeli. Lakásriasztó rendszerekben gyakran használják a betörők mozgásának észlelésére belső terekben. A legelterjedtebb típus a passzív infravörös (PIR) mozgásérzékelő, amely a hőmérséklet-változásokat érzékeli a környezetben, amikor egy ember vagy egy állat elhalad a területen.

A nyitásérzékelő olyan eszköz, amely észleli, ha egy ajtó vagy ablak nyitva van vagy nyitásra kerül. Ezek az érzékelők két részből állnak: egy mágneses érzékelő és egy mágneses kapcsoló, amelyeket az ajtó vagy ablak keretére és a nyíló részre szerelnek. Ha az ajtó vagy ablak nyitva van, a két rész szétválik, és az érzékelő jelzést küld a riasztórendszernek, amely aktiválódik és riasztást indít.

Az üvegtörésérzékelő egy olyan érzékelőrendszer, amely a riasztórendszer részeként működik, és azonosítja az üveg megsértésének jeleit. Az érzékelő rendszer az üvegfelület rezgéseit észleli, amelyek akkor fordulnak elő, amikor valaki üvegajtót vagy ablakot próbál betörni vagy eltörni.

A füst- és szén-monoxid-érzékelő olyan eszköz, amely érzékeli a környezetében jelenlévő füstöt vagy szén-monoxidot. Ez azért fontos, mert mindkét anyag nagyon veszélyes lehet az emberi egészségre és biztonságra nézve. Ha valamilyen tűzeset vagy más hasonló probléma miatt megjelenik a füst vagy szén-monoxid, gázérzékelő érzékelő észleli a gázszivárgást. Akkor ezek az érzékelők hang- vagy fényjelzővel jelzik ezt, így figyelmeztetve az embereket arra, hogy ki kell menekülniük a helyiségből. Gázérzékelő érzékelő észleli a gázszivárgást

Gyakran feltett kérdések

Vezeték nélküli riasztórendszert ajánlanék, mivel könnyebben telepíthető és karbantartható.

Mozgásérzékelők, ajtó- és ablaknyitás-érzékelők, valamint füst- és szén-monoxid-érzékelők.

Távoli vezérlés, értesítések a mobiltelefonra, integráció okosotthon rendszerekkel, és automatikus távfelügyeleti átjelzés

A távfelügyeleti szolgáltatás a vagyonvédelmi biztonságtechnikai rendszerek riasztási, vagy műszaki eredetű jelzéseinek 24 órás megfigyelését és a fennálló veszélyhelyzet elhárítását foglalja magában. A beérkező jelzések feldolgozása során a távfelügyeleti szolgáltató azonnal megkezdi a szükséges védelmi intézkedéseket a kivonuló járőrszolgálat bevonásával, amelyek céljai a vagyon kár minimalizálása, a személyek elleni erőszakos cselekmények megelőzése, a személyek egészségének megóvása és a bűncselekmények megakadályozása.

Az árakat több tényező befolyásolja, mint például a rendszer típusa (vezetékes vagy vezeték nélküli), az érzékelők és kiegészítők száma, a márka és a minőség, a telepítési költségek, valamint az esetleges havi díjak a távfelügyeleti szolgáltatásokért.

Riasztó
Kiemelt akció, vezeték nélküli riasztó távfelügyelettel

Ajax riasztó kezdő szettet füstérzékelővel,  kedvezménnyel.
Ingyenes és kötelezettségmentes helyszíni felméréssel, és ajánlatadással.

121.468,-Ft. 208.265,-Ft.