Mesterséges intelligencia (AI) a kamerákban

Mesterséges intelligencia (AI) a kamerákban

Riasztó

Kamera

Távfelügyelet

 Mesterséges intelligencia AI kamerákban

Mesterséges intelligencia a kamerákban

A mesterséges intelligencia (MI) a biztonsági kamerákban azon algoritmusok és technológiák összessége, amelyek lehetővé teszik a kamerák számára, hogy automatikusan észleljék és elemezzék a videofelvételeket, és azok alapján döntéseket hozzanak. A MI alapú biztonsági kamerák képesek azonosítani az embereket, járműveket, tárgyakat és állatokat, valamint riasztani a felhasználókat, ha a rendszer bármilyen veszélyt észlel.

A mesterséges intelligencia a biztonsági kamerákban használatos lehet például arcfelismerésre, amely lehetővé teszi a kamerák számára, hogy automatikusan azonosítsák azon személyeket, akiket a rendszerbe korábban rögzítettek. A MI a biztonsági kamerákban továbbá lehetővé teszi az objektumok és személyek mozgásának észlelését, a behatolások észlelését, illetve a veszélyes viselkedési minták riasztását is.

Ez a technológia hatékonyabbá teheti a biztonsági rendszereket, mivel lehetővé teszi a gyorsabb észlelést, az automatikus jelentést, és csökkentheti a biztonsági kockázatokat. Ugyanakkor fontos figyelembe venni az adatvédelmi kérdéseket és biztosítani, hogy az MI a biztonsági kamerákban megfelelően alkalmazkodjon az adatvédelmi szabályozásokhoz.
A segítség nálunk itt kezdődik

Kérje ingyenes és kötelezettségmentes árajánlatunkat mesterséges intelligencia (AI) alapú kamerarendszerek kiépítésében.
Az országban az esők között telepítettem és üzemeltettem AI alapú kamera rendszereket.
Leginkább Dahua, Hikvision, Uniview kamera rendszereket használok. Ezeket az ár érték arányuk miatt kedvelem. Mert akár egy magán megrendelő igényeit is kiszolgálják további extra költségek nélkül.

Mesterséges intelligencia (AI) a kamerákban

mesterséges intelligencia kamera tévesriasztás szűrés

AI téves riasztás szűrés

AI téves riasztás szűrés

A mesterséges intelligencia (MI) alapú biztonsági kamerákban a téves riasztások szűrése érdekében az algoritmusok és technológiák több lépésen keresztül működnek.

Az első lépés az adatgyűjtés. A kamerák videofelvételeket készítenek, amelyeket az MI algoritmusok elemzésekre bontanak.

A második lépés az adatok előfeldolgozása. Az MI algoritmusok megtisztítják az adatokat a zajtól, és az adathalmazt átalakítják egy olyan formába, amelyet a további elemzéshez megfelelőbbé tesznek.

A harmadik lépés az adatok feldolgozása. Az MI algoritmusok olyan technikákat használnak, mint a mély tanulás és a gépi tanulás, amelyek lehetővé teszik a rendszer számára, hogy megtanulja, milyen viselkedések és minták jellemzőek a valódi veszélyhelyzetekre, és így kizárja a téves riasztásokat.

A negyedik lépés az értékelés. Az MI algoritmusok értékelik a videofelvételeket és elemzik az adatokat a megtanult viselkedési minták és jellemzők alapján, és riasztást küldenek, ha valami gyanús történik.

Az ötödik és utolsó lépés az emberi ellenőrzés. Bár az MI algoritmusok nagyon hatékonyak a téves riasztások szűrésében, az emberi ellenőrzés még mindig szükséges, hogy megerősítsék a riasztások helyességét és szükségességét.

Ez a folyamat folyamatosan zajlik a biztonsági kamerákban, és a rendszer folyamatosan tanul és javul az adatok alapján. Ez lehetővé teszi a rendszernek, hogy nagyon hatékonyan működjön a téves riasztások minimalizálásával, és biztosítsa a biztonságos környezetet.

ai emberszámlálás

AI emberszámlálás

Mesterséges intelligenciás emberszámlálás

A mesterséges intelligencia (MI) alapú kamerákban az emberszámlálás több lépésen keresztül működik.

Az első lépés az adatgyűjtés. A kamera folyamatosan videofelvételeket készít a megfigyelt területről, és az MI algoritmusok elemzik ezeket a felvételeket.

A második lépés az adatok előfeldolgozása. Az MI algoritmusok megtisztítják az adatokat a zajtól, eltávolítják az árnyékokat és az objektumokat, amelyek nem érdekesek az emberszámlálás szempontjából.

A harmadik lépés az objektumok észlelése. Az MI algoritmusok észlelik az emberek testrészeit, például a fejüket és a vállukat, és felismerik az embereket.

A negyedik lépés az objektumok követése. Az MI algoritmusok követik az embereket az egész felvételen, és kiszámolják a mozgásukat és sebességüket.

Az ötödik lépés az emberszámlálás. Az MI algoritmusok megszámolják az emberek számát az adott területen. Az emberszámlálás során a rendszer számos technikát alkalmazhat, például a folyamatos követést, amely lehetővé teszi az emberek mozgásának nyomon követését a videóban.

Az eredményeket általában valós időben megjelenítik, és a rendszer a riasztási küszöbértéken belül riaszt, ha az emberek száma túl nagy, vagy túl kicsi. Az MI alapú emberszámláló rendszerek nagyon hatékonyak és pontosak, és számos alkalmazásban használják őket, például áruházakban, sporteseményeken, tömegrendezvényeken és közlekedési eszközökön.

Nézze meg a videót

ECS-50@A1(-HD)

Mesterséges intelligencia 

Ebben a videóban az UNIVIEW AI megoldást tekintheti meg
Az eszköz támogatja az arcfelismerést és arc-összehasonlítást, valamint 100 000 arckép figyelését.

Támogatja a videó stream alapú viselkedéselemzést,  rendelkezik sisak, szakácssapka munkaruha-érzékeléssel, dohányzásérzékeléssel, füst- és tűzérzékeléssel, telefonálásérzékeléssel, maszk-érzékeléssel és patkányérzékeléssel.