Riasztó rendszer - Kamera - Távfelügyelet

Segítek megtalálni a legjobb megoldást. Legyen az vezetékes riasztó, vezeték nélküli riasztó, okos riasztó smart home funkciókkal.

Riasztó

Kamera

Távfelügyelet

WDR és BLC funkciók a kamerákban

Mi az a WDR és BLC funkció a biztonsági kamerákban?

WDR (Wide Dynamic Range)

A WDR (Wide Dynamic Range) funkció a biztonsági kamerákban azt jelenti, hogy a kamera lehetővé teszi a nagy kontrasztú fényviszonyokkal rendelkező helyzetekben történő felvételt. A WDR technológia lehetővé teszi a kamerák számára, hogy nagyon sötét vagy nagyon világos területeken is pontosan rögzítsék a képet.

A WDR funkció lehetővé teszi, hogy a biztonsági kamerák által rögzített videófelvételek minősége javuljon olyan helyzetekben, ahol a fényviszonyok nagyon eltérőek. Például, amikor a kamera egy sötét helyiségből néz ki az ablakon, vagy amikor a kamera a napsütéses égboltot látja, az ilyen helyzetekben a WDR funkció lehetővé teszi a képminőség javítását.

A WDR funkció hasznos lehet például parkolóházakban vagy bevásárlóközpontokban, ahol a világos belső terek és a sötét külső környezet nagy kontrasztot eredményezhet. A funkció alkalmazása növelheti a biztonsági kamerák által rögzített felvételek minőségét, így segíthet az azonosításban és a biztonsági incidensek megelőzésében.

BLC (Back Light Compensation)

A BLC (Back Light Compensation) funkció a biztonsági kamerákban egy olyan funkció, amely a túl erős háttérvilágítás okozta képminőségi problémákat javítja. A funkció lehetővé teszi a kamerák számára, hogy a túl erős háttérvilágítás miatt elsötétült vagy árnyékolt területeken lévő objektumokat is jól láthatóvá tegyék.


A BLC (Back Light Compensation) és WDR (Wide Dynamic Range) funkciók együttes használata lehetővé teszi a biztonsági kamerák számára, hogy javítsák a képminőséget olyan helyzetekben, ahol nagy kontrasztú fényviszonyok vannak jelen.

Amikor a BLC és WDR funkciók együttesen használják, a BLC segíti az árnyékos területeken lévő objektumok láthatóvá tételét, míg a WDR funkció javítja a túl erős háttérvilágításból eredő problémákat. Együttes használatukkal a biztonsági kamerák képminősége javulhat, és lehetővé teszi a pontosabb azonosítást olyan helyzetekben, ahol korábban nehézséget okozott azonosítani az embereket vagy az objektumokat.

A BLC és WDR funkciók együttes alkalmazása különösen hasznos lehet olyan területeken, ahol a fényviszonyok gyakran változnak, például épületek bejáratánál, vagy olyan helyeken, ahol az ablakokon át beáramló fényvilágosság jelentős kontrasztot eredményez. A funkciók alkalmazása javíthatja a biztonsági kamerák képminőségét és hozzájárulhat a bűncselekmények megelőzéséhez és az azonosításhoz.